Най-после попаднах в маркетинг сферата | Историята на Марио Гайдов

Най-после попаднах в маркетинг сферата | Историята на Марио Гайдов

"Желанието ми за работа в сферата нарастваше все повече. Вярвах, че ще намеря тази липсваща ми част, която не ми позволяваше да се развивам с съвременния и качествен маркетинг."

Марио Гайдов

2020-06-12

 

Здравейте, казвам се Марио Гайдов.

За мое щастие работя в голяма компания за пазарни проучвания от почти 2 години.

Казвам щастие, защото след известни трудности, дълго търсене и в последствие смяна на работата, най-после успях да попадна в маркетинг сферата.

Може да ви се стори пресилено, но бях си поставил тази цел преди много време и бях напълно убеден, че ще я постигна.

Защо точно маркетинг?

На подобен въпрос е също толкова „лесно“ да ви отговоря, както, ако ме попитате защо обичам точно определен футболен отбор. :) Ако трябва да съм максимално кратък и точен, бих отговорил: „Защото е магия“.

И наистина е така. Но в самото начало нямаше нищо толкова магическо, а просто това беше едно от ученическите ми желания. А именно - да се занимавам с маркетинг, след като завърша 12ти клас.

Всъщност, смятам че тук донякъде присъства и момента на случайността. Или пък не, не знам. Просто понякога искаме нещо твърде много, но нямаме ясно обяснение защо.

Е, може би това, че редовно се захласвах по рекламите, а не сменях на друг телевизионен канал, както обикновено правят нормалните хора, има някаква доза обяснение.

Или пък това, че си бях доста голям фен на предаването „Рекламна пауза“, в което се акцентираше на забавни реклами от чужди телевизии.

Не знам точно защо и как, но си бях привлечен от маркетинга и рекламата и така си остана до ден днешен.

Разбира се, след като завърших училище, влязох да изучавам специалност “Маркетинг” в УНСС.  Бях изключително мотивиран и устремен да преплувам през океана на тази наука.

За съжаление, високите ми очаквания, последвани от голяма доза наивност, срещнаха суровата действителност.

Цели 5 години, прекарани в обучение, съдържащо се от суха, обременяваща и най-вече ненужна теория. Теория, която беше пренаписана от стотици пожълтели книги и грижливо публикувана в нови и лъскави учебници. През всичките години успях да видя и проумея всички негативни черти на образованието в университет. Въпреки всичко, което не ми харесваше, направих всичко възможно да взема и науча максимално много.

Но просто нямах друг избор. Исках да задържа магията на маркетинга в себе си, без значение какво се случва в университета.

Желанието ми за работа в сферата нарастваше все повече. Вярвах, че ще намеря тази липсваща ми част, която не ми позволяваше да се развивам с съвременния и качествен маркетинг.

През 2015г. мой колега отвори своя собствена дигитална агенция и ме покани да му помагам. Разбира се, плащаше ми, само когато имаше работа. Но това точно тогава не ми пречеше. Бях истински благодарен, защото работата ми в тази агенция, най-после ми показа липсващото парченце от пъзела.

Доста дълго време бях игнорирал дигиталния маркетинг. Подхождах снизходително към теми като SEO, Social media marketing и др., за което впоследствие съжалявах, като си дадох сметка колко важни са те за бизнесите в съвременни пазарни условия.

Първият ми досег с обучение по дигитален маркетинг беше програмата на Google Adwords. Положих всички изпити и се сертифицирах.

Бях изключително доволен, но исках да уча още и да се развивам в тази сфера. Ровех във форуми и в Youtube, в стремежа си да получавам все повече знания в различните направления на дигиталния маркетинг, но осъзнавах колко е трудно да отсееш толкова огромна информация, както и да прецениш коя е качествена и коя не.

Исках да запиша курс, но не знаех точно къде, а и нямах особено много финансови средства.

През 2018 година за мое огромно щастие попаднах на безплатен онлайн курс по Facebook маркетинг на Стилиян Запорожанов в платформата oba.bg.

В този период, като човек, който искаше да черпи постоянно знания, грабех всичко безплатно като ресурси, което се появеше пред очите ми.

Но смело мога да заявя, че това беше най-доброто попадение от всички и бях истински късметлия да се сдобия с този курс, и то безплатно, защото той се оказа като истински трамплин за знанията ми.

Курсът беше добре систематизиран, изчерпателен и изключително професионално поднесен. Това, което ми хареса най-много беше, че освен основната тема – Facebook маркетинг, Стилиян се стараеше да предаде максимално много информация и знания за бизнеса като цяло. Ентусиазмът и желанието му ме спечелиха изключително много.

След сертифицирането с Google Adwords и курса по Facebook маркетинг, исках да се запиша за цялостен и продължителен курс, за да допълня и надградя познанията си.

През лятото на 2018-та година разбрах от телевизията, че ще стартира цялостна програма по дигитален маркетинг DigitalPRO.

Зарадвах се още повече като разбрах, че един от инициаторите е Стилиян Запорожанов, защото сметнах, че останалите лектори в програмата, ще бъдат като него – отговорни, изчерпателни и всеотдайни към материала и към учащите се.

За мое огромно съжаление не успях да се запиша заради непредвидени финансови проблеми, но си казах, че ако през следващата година тя се проведе отново, ще се включа на всяка цена.

И така се стигна до лятото на 2019-та година. Когато видях, че през есента ще стартира DigitalPRO 2.0, побързах веднага да се запиша и нямах търпение програмата да започне.

Вярвах, че всичките ми въпросителни, незнания и слабости ще бъдат изчистени и ще получа максимално качествено обучение по дигитален маркетинг.

Не съм се подвел. Очакванията ми бяха напълно оправдани. DigitalPRO ми помогна да надградя основата, която самостоятелно бях придобил.

Лекторите са на много високо ниво. Всеки от тях може да бъде посочен като пример в областта на дигиталния маркетинг.

Получих солидно количество знания, подплатени с огромно качество, поднесени с изключителен професионализъм от тях.

Това ме направи по-уверен, по-устремен и по-щастлив. Щастлив от факта, че най-после получих този ресурс от познания, който търсех толкова време.

Препоръчвам DigitalPRO на всички, които имат желание да се развиват в сферата на дигиталния маркетинг, без да си губят времето в лутане и учене на излишни неща.

Независимо дали искатe да работите в сферата или да имате собствен бизнес, DigitalPRO е правилният избор за вас. Избор, напълно оправдаващ вложените време и средства.

На добър час!

 

 

Стани DigitalPRO!

Стани дигитален маркетинг специалист с помощта на знанията на едни от най-опитните маркетинг професионалисти в България!

ЗАПИШИ СЕ СЕГА

Be Digital. Be PRO!

последвай ни

Свържете се с нас:
0896 235 344