А сега накъде? Историята на Мирослава Балабанска

А сега накъде? Историята на Мирослава Балабанска

"Най-хубавите неща идват в точното време"

Мирослава Балабанска

2022-07-29

 

Здравейте, казвам се Мирослава Балабанска.

Моята история с приключението DigitalPRO започна в най-точния момент, когато вече бях прясно завършила бакалавър в УНСС със специалност Европеистика.


Междувременно в главата ми изскачаха постоянно въпроси от сорта на ,,А сега накъде?”.


Дори съжалявах, че съм изгубила четири години в изучаване на нещо, за което имам съмнения, че ще ми е от полза за в бъдеще.

И така, реших, че искам да се отдам на маркетинга, защото винаги съм искала да създам нещо свое и то да е успешно.

 

Някак все нещо ми дърпаше фокуса натам...


Мина месец и бях на косъм да запиша ,,Маркетинг и реклама” отново в УНСС, но най-хубавите неща идват в точното време.


В един разговор с най-близкия ми човек той ми сподели за програмата на DigitalPRO. Влязох, видях и не ми отне много време да реша и да се запиша.


Бях много ентусиазирана и въодушевена, че ще трупам знания в тотално нова сфера за мен.

След като дойде времето да започнем с обучението, всичко за мен беше до някаква степен стресиращо. Чувствах неувереност, защото бях като новобранец и не знаех точно какво ме очаква. Единствено си мислих, че трябва да се фокусирам напълно и да дам всичко от себе си. Исках да се запозная с нови хора, от които да се уча и взаимно да сме си полезни. 


Първият модул с Маркетинговите принципи много ме мотивира занапред, защото всичко беше обяснено и предадено по много разбираем и достъпен начин.

След това нямах търпение да започне модулът с маркетинговата стратегия. Беше ми интересно да разбера как се случва построяването на маркетинг фунията и поведението на потребителите.

Оттук вече започнах да си визуализирам всичко за продукта, който исках да създам.

Моят сблъсък с уеб дизайна ми беше донякъде предвидим и имах бегли представи за него (понеже живея с дизайнер и програмист). Със сигурност курсът отново ми беше много полезен и интересен. Може би най-много с частта със задаването на шрифтове, цветове и добавянето на секции и елементи.

SEO оптимизацията беше много далечна материя за мен. Това беше първият момент, в който не знаех как ще се справя. Информацията беше прекрасно поднесена, но аз не разбирах компонентите на един уеб сайт, както и оптимизацията му.

Следващите лекции ми бяха още по-сложни като: content стратегия, онлайн репутация и SEO вертикали. Стана голяма главоблъсканица… , но успях да си взема изпита с хубава оценка и отново се мотивирах.

След като мина изпитът, дойде време за копирайтинг. Този месец беше като облекчение, глътка свеж въздух и още по-голяма мотивация за нови знания. Просто гледах видеата, без да спирам, в захлас.

Facebook Ads курсът мина трудно, но всичко в него ми отвори очите за много детайли. Като започна с основните настройки, за които преди това не се бях замисляла толкова. След тях разбрах за видовете кампании. Отново видях колко са важни компонентите като дизайн, копирайтинг, проучване и планиране. Изграждането на фунии, репорти, анализи и тестването.

Всичко това е част от пъзела, за да е сполучлив накрая.

И не на последно място, мога да потвърдя, че How-to видеата бяха незаменима част от това преживяване. За абревиатурите мога да споделя, че сутрин на свежа глава се учат най-лесно.

За кампаниите в Google Ads всичко ми беше непонятно като наддавания, работа с инструмента Google Analytics, Google Tag Manager и репорти. Помня как повтарях и връщах видеата, но не разбирах същността.

Имейл маркетингът беше супер интересен курс за мен и все едно мина на един дъх. Научих понятията, кога и как се използват ефективни стратегии, както и фазите на потребителите. Впоследствие и типовете имейли според фазите. Накрая разбрах и че има имейл последователности след определено действие, които не бива да се пропускат.

В период на почти година програмата на DigitalPRO ми даде и ме научи на много.

Сега идва ред на практиката и паралелно с нея преговарям всичко от наученото. Това са едни безценни месеци, в които изпитах различни емоции и вълнения.

Нямам търпение да направя първата си платена реклама и да приложа наученото.

Стани DigitalPRO!

Стани дигитален маркетинг специалист с помощта на знанията на едни от най-опитните маркетинг професионалисти в България!

ЗАПИШИ СЕ СЕГА

Be Digital. Be PRO!

последвай ни

Свържете се с нас:
0896 235 344