Реших да стартирам собствен медиен проект | Историята на Ирена Късметска

Реших да стартирам собствен медиен проект | Историята на Ирена Късметска

"Силно ме впечатли обратната връзка, която получихме от преподавателите по всеки един въпрос, който се отправяше към тях. Независимо дали става дума за курсовете, курсовата работа или лични бизнес казуси."

Ирена Късметска

2021-07-09

 

Ирена практикува като журналист през последните 20 г. Записва се в DigitalPRO без огромни очаквания, но днес планира да създаде свой собствен бизнес. Вижте историята ѝ, за да разберете повече:  

“Всички неща, които научих досега, със сигурност ще ми помогнат много за развитието на моя бизнес. Всеки един от курсовете ми хареса изключително много и ще ми бъде от полза. Всичко, което сме научили, е приложимо в различни сфери предвид дигиталната насоченост на света.  

Смея да кажа, че обучението в DigitalPRO e като висше образование, само че синтезирано в рамките на 10 месеца.” 

Стилиян Запорожанов:
Добре дошла, Ирена. Моля, представи се на нашите читатели и зрители, разкажи малко повече за теб, защо записа DigitalPRO?

 

Ирена Късметска:
Казвам се Ирена Късметска, журналист съм по професия и единствено това съм практикувала последните 20 години. Работила съм в доста популярни български lifestyle издания. В момента съм редактор в едно от тях.

Работила съм и в интернет сайтове, участвала съм в различни проекти и съм подпомагала външната PR агенция на BTV.

Това е за професионалния ми път до момента, както виждате е свързан с медиите. 

 

Стилиян Запорожанов:
Чудесно, но въпреки това казваш, че си за първа година в DigitalPRO в ролята си на начинаещ. Разкажи малко повече - на какво място в професионалния ти план те намери DigitalPRO, защо и как избра нашата програма пред другите алтернативи?

 

Ирена Късметска:
Абсолютно начинаеща съм в дигиталния маркетинг. Реших да стартирам собствен медиен проект, отново с lifestyle насоченост и да развия собствен бизнес. Това е едната посока, в която обмислях да поема. 

До преди година и половина изобщо не се бях замисляла да се занимавам с дигитален маркетинг, но един от моите най-близки приятели започна курс в друга програма и покрай него разбрах за какво става дума, какво се изучава и как наученото би ми помогнало да развия моя бизнес.

Попитах го за обратна връзка за курса, който беше записал, но категорично не ми го препоръча. Един ден е видял ваша реклама и ми сподели, че според него трябва да се запиша в DigitalPRO.  

Влязох в сайта ви, разгледах го и вътрешното ми чувство ми подсказа, че това е моето място. Когато видях, че остават само няколко свободни места моментално се записах за PRO пакета, който включва Дипломната работа и Държавен изпит, защото смятам, че това ще ме стимулира много повече да се отдам на програмата.

За програмата нямах абсолютно никакви очаквания. Честно казано, мислех, че ще ми е малко по-лесно, но пък е много удовлетворяващо. 

 

Стилиян Запорожанов:
Кажи ни как DigitalPRO промени живота ти като професионалист и човек до този момент, защото ти сама каза, че си очаквала да бъде малко по-лесно. Ние никога не сме обещавали, че ще бъде лесно и може би тези очаквания до някаква степен са изиграли “лоша шега”, защото не си знаела колко трудно ще ти бъде.

 

Ирена Късметска:
Вярвам, че наученото в програмата тепърва много ще ми помага за развитието на моя бизнес. Както вече споделих, става дума за медиен проект, а до голяма степен много от нещата, които изучавах до момента, са изцяло съсредоточени в това.

Казах, че очаквах да е по-лесно, защото отделните модули представляват различен процент трудност за мен. Аз съм творческа личност и по-креативните модули ми бяха по-лесни. 

SEO-то ме хвърли в тотален шок. Това беше първия курс, който изгледах 3 пъти на различна скорост, но все пак имам “Отличен 6” на изпита, така че явно съм се справила добре.

Всеки един от курсовете изключително много ми хареса и ще ми помогне занапред.

Бях много изненадана от ефективността на Email маркетинга, до вчера буквално съм ги възприемала като даденост или като досаден спам. Но сега разбирам защо се хващам на някои имейли, които получавам и защо на други не се хващам.

Аз самата започнах да давам съвети на мои приятели, въпреки че съм още начинаеща и ще трябва време да усъвършенствам познанията си, затова и ще я запиша DigitalPRO за втора година.

 

Стилиян Запорожанов:
Много ти благодаря за тази обратна връзка. Нaистина е полезна и за мен, надявам се и за хората, които я четат. Това, което ми направи впечатление, е че по-техническите курсове са ти се сторили по-трудни, но смяташ ли, че знанията ти по тях са от жизнена важност, за да се чувстваш по-уверена, когато работиш по лични проекти или за клиенти и след това да задълбаеш, където е необходимо?

 

Ирена Късметска:
Смятам, че всеки един от модулите е изключително полезен, независимо дали човек е по-творчески насочен или по-технически.

Пак ще те дам пример с SEO-то. Аз може да не стана SEO специалист, но знам практични похвати, които мога да прилагам. Дори видях, че линковете на на моя сайт не са изписани правилно и поисках корекция.

Въпреки че едни модули са ни по-лесни, а други по-трудни, всички са важни.Няма как да гледаш само творческите, а да не гледаш техническите. Не виждам логика в това.

 

Стилиян Запорожанов:
Важното е ние като организатори да предоставим пълния спектър на дигиталния маркетинг, за да могат курсистите след това да изберат къде да задълбаят. 

А как би оценила обучителния материал, както е представен в програмата? Тъй като при нас обучението е на запис, разделено е на видеа, може да го гледаш в удобно за теб време и място. Това как ти се струва? Повече те улеснява или затруднява? 

 

Ирена Късметска:
Мен доста повече ме улеснява, че имам достъп до всички видеа и мога да ги гледам, когато реша. Лекциите бяха много добре представени от лекторите, а информацията доста подробна. 

Силно ме впечатли обратната връзка, която получихме от преподавателите по всеки един въпрос, който се отправяше към тях. Независимо дали става дума за курсовете, курсовата работа или лични бизнес казуси. Наистина не очаквах, че ще са толкова ангажирани към нас и ще се стремят да ни бъдат в помощ.

 

Стилиян Запорожанов:
Кажи ни няколко думи за DigitalPRO обществото, какви са твоите впечатления?

 

Ирена Късметска:
Много приятно съм изненадана. Харесва ми, че всеки се старае да помогне на другите. Курсистите, които не са за първа година в програмата помагат на новите курсисти със съвети от тяхната собствена практика. Единствено съжалявам, че тази година се видяхме само веднъж. Надявам се занапред да имаме възможност да се виждаме повече, защото доста хора се познаваме, което е предпоставка за съвместни проекти.

 

Стилиян Запорожанов:
Радвам се да чуя мнението ти. На нас също ни липсват срещите на живо, защото предишни години, когато не бяхме застрашени от Covid-19, често организирахме такива срещи.

Сега ще ти задам по-директен въпрос. Чували сме мнения, че DigitalPRO изисква много голяма отдаденост и е доста ангажираща програма. Това мотивира ли те или повече те обезкуражава?

 

Ирена Късметска:
Ако кажа, че е лесна програмата, ще излъжа. Особено, ако за пръв път навлизаш в тази сфера. Приятелите ми бяха изненадани, че всеки месец имам изпит, но им обяснявах, че DigitalPRO е като висше образование, но по-синтезирано, нормално е да имаме изпити и да сме ангажирани.

Изисква се отдаденост и време. Всеки трябва сам да прецени дали ще има възможност да се справи и да тръгне с ясната мисъл, че е готов да се впусне изцяло в това изключително сериозно обучение. 

Бих искала да посъветвам бъдещите курсисти задължително да запишат за пакета с Диплома и Държавен изпит, защото те са сериозен стимул в обучението и получаваш добра обратна връзка от лекторите. 

 

Стилиян Запорожанов:
И един последен въпрос. Би ли препоръчала DigitalPRO на твои приятели и защо? 

 

Ирена Късметска:
Аз вече го препоръчах на приятелка, която е в чужбина и обмисляше да запише дистанционно висше образование. Посъветвах я, че не е нужно да учи 2 години в университет, като може да получи цялата информация, която ѝ е необходима в DigitalPRO. 

 

Стилиян Запорожанов:
Ирена, много ти благодаря за чудесния разговор и за енергията, с която сподели твоето мнение. Пожелавам ти успех на предстоящите изпити и на дипломната работа. До скоро!

 

Ирена Късметска:
И аз благодаря. До скоро!

Стани DigitalPRO!

Стани дигитален маркетинг специалист с помощта на знанията на едни от най-опитните маркетинг професионалисти в България!

ЗАПИШИ СЕ СЕГА

Be Digital. Be PRO!

последвай ни

Свържете се с нас:
0896 235 344