Сега имам 2 бизнеса | Историята на Леда Гачурова

Сега имам 2 бизнеса | Историята на Леда Гачурова

"Така създадох нов бранд за услуги по онлайн маркетинг, който за около 6 месеца получи доста поръчки за изграждане на сайтове, менажиране на социални мрежи и консултации. Честно казано, не можех и да мечтая да се случи толкова бързо."

DigitalPRO

2021-07-06

 

Леда комбинира знанията си от DigitalPRO и успява да развие нов бизнес дори по време на пандемия. Виж историята ѝ, за да научиш повече. 

“Digitalpro ми помогна в много важен момент. Загубих много голяма част от аудиторията, използваща моите услуги, тъй като туризмът беше ограничен поради пандемията.

Реших, че трябва да използвам знанията от DigitalPRO на 100% и така създадох нов бранд, като предлагах онлайн маркетинг услуги. Само за 6 месеца получих рекорден брой поръчки за консултации, поддържане на социални мрежи и изграждане на сайт. Дори не си мечтаех за подобни резултати. Сега развивам два бизнеса.” 

 

Стилиян Запорожанов:
Добре дошла, Леда, изключително ми е приятно да си поговоря днес с теб. Разкажи ни малко повече за теб, какво те заведе в Барселона и в нашето DigitalPRO общество?

 

Леда Гачурова:
Барселона ме омагьоса с красотата си, с атмосферата, страхотен град, страхотни хора, възможности - няма какво да споделя повече.

А за DigitalPRO ще кажа първо, че няколко години след като дойдох тук, реших да създам първия си сайт за българи в Барселона. Започнах да се обучавам сама чрез видеа, статии и форуми.

Видях колко интересни неща може да предложи онлайн маркетингът, но все нещо липсваше, информацията беше огромна - на английски, испански и по-рядко на български език.

И това, което ме впечатли в програмата на DigitalPRO беше как е структурирана програмата, колко е пълна, всички тези модули. И веднага си казах, че от това имам нужда.

Също така видях, че преподавателите не са професори в университета, а професионалисти.

В последствие се убедих, че лекторите даваха много информация за българския пазар и начина, по който мисли българският потребител. Това е огромен плюс за мен, веднага реших да вляза в програмата и изобщо не съжалявам.

 

Стилиян Запорожанов:
Ти си за трета поредна година в DigitalPRO, видяла си как програмата се е развила с новите курсове, новия начин на обучение, как се разви самото DigitalPRO общество. Но как се разви ти през тези 3 години?

 

Леда Гачурова:
Беше много интересно, тъй като всички заедно стартирахме в тази програма и не знаех какво точно да очаквам, освен това, което се представи като теория, но на практика получих 10 пъти повече от очакваното, защото програмата е много по-интензивна, отколкото си представях.

Знанията са много по-всеобхватни, не са само технически [въпреки че в по-голямата част и това да се показва], но много ми хареса, че се обръща внимание на mindset-a от страна на клиентите и от страна на бизнесите.

Как е етично да се отнасяш, когато представяш онлайн услугите си - нещо, което мен ме води като представяне, не типичните студени продажби, в които им казваме "Купи сега, веднага", а да изградиш връзка и доверие с хората. Това се показва с много примери и задачи, които ни се дават за домашно.

Понеже имам 2 малки деца, признавам, че ми беше трудно първата година. Но всяка минута си струваше. Много бързо започнах да прилагам знанията, които получих, тъй като домашните бяха насочени към лични проекти [или измислени за тези, които нямаха] и много бързо виждах промяната.

Започвах да структурирам и да създавам стратегии, които очевидно допринесоха за ръст на потребителите, които търсят услугите в сайта ми.

Но след това настъпи много, много важен момент - пандемията. Удари ни неочаквано, някои неща се сринаха, други се промениха, абсолютно всички трябваше да се адаптираме.

Аз загубих голяма част от аудиторията ми, които бяха туристи от България в Барселона и си казах, че сега е моментът да приложа 100% знанията от DigitalPRO за нещо ново и различно.

Така създадох нов бранд за услуги по онлайн маркетинг, който за около 6 месеца получи доста поръчки за изграждане на сайтове, менажиране на социални мрежи и консултации. Честно казано, не можех и да мечтая да се случи толкова бързо.

Със сигурност знанията от DigitalPRO ми помогнаха за развитието и да премина този тежък период с пандемията, за да оцелея професионална и да раста.

 

Стилиян Запорожанов:
Много интересна и позитивна история, целта на DigitalPRO е точно такава - да даде ресурси, с които човек да може да се адаптира и да ги приложи, за да постигне успех.

 

Леда Гачурова:
Да, сега имам 2 бизнеса - сайта за Барселона и бранда за менажиране на други бизнеси, които искат онлайн присъствие. DigitalPRO ми даде втора професия, а дипломата и сертификатите, които се получават са огромен плюс за мен.

 

Стилиян Запорожанов:
Разкажи за твоя опит с нашия обучителен материал, с отношението на лекторите и с обществото на DigitalPRO.

 

Леда Гачурова:
Имаше коментари на мои клиенти, че от консултацията и съветите, които са им дала, са научили много повече от курсове, които са карали в други програми в България, което беше изумително. Аз не съм преподавател, но все пак това, което им казах е това, което научих от вас. И беше голямо признание за мен и за програмата.

DigitalPRO е като жив организъм. Хората, които видях във Facebook групата много приятно ме изненадаха. Много са интелигентни, имат различни идеи и бизнеси.

По принцип, Facebook е малко замърсено пространство за мен, защото има всякакви хора и постове. Понякога се натоварвам, когато влизам за лични цели, но откакто съм в програмата на DigitalPRO знам, че в затворената група ще прекарам добре, ще науча нещо полезно, ще мога да задавам въпроси и да получа отговори и разбира се ще се помайтапим на тема дигитален маркетинг, което също е много приятно. Имаше и хумор, и полезно съдържание, и подкрепа. Това много ме впечатли.

Платформа, въпреки че понякога имаше технически проблеми, вие бързо се адаптирахте и приемахте нашите препоръки за промени. Това е много, много позитивно, за всеки бизнес - да се вслушва в клиентите. Ние също сме ваши клиенти, но никога нямах усещането, че сме учители и ученици, а по-скоро като едно семейство, като приятели, които се интересуват от дигитален маркетинг и се кефят да създават стратегии и растат заедно в тази сфера.

И така всички имаме тази ситуация – win-win-win. И ние печелим, и вие, и нашите клиенти, което е супер. Атмосферата е много приятелска, много весела и много професионална, защото променяйки се доказвате, че растете, че ви интересува благосъстоянието на вашите клиенти.

Много голям плюс е комисионната, която давате. Такава отстъпка не съм срещала никъде, аз съм участвала в много програми с affiliate линкове, но такава голяма комисионна до сега не бях получавала.

 

Стилиян Запорожанов:
Какво е твоето мнение за ангажираността на програмата? Ти сподели, че си майка на 2 деца и ти е било тежко, докато си учила, но пък си е струвало спрямо резултатите, които си постигнала. Какъв съвет би дала на хора, които също имат деца, но искат да направят кариерна промяна? Дали тази ангажираност за тях трябва да означава, че ще получат високо качество, което ще им помогне да постигнат резултати или по-скоро да не си губят времето?

 

Леда Гачурова:
Зависи колко силно ги влече дигиталният маркет. Трябва да се хвърлиш в дълбокото с цялото съзнание, че веднъж хвърлиш ли се, по-добре да не се връщаш, защото ще си загубиш времето.

Въпреки, че часовете бяха много, реших да ставам по-рано [ставах в 05:00 ч.] и имах свободни часове за програмата. С една дума: Човек, ако иска, намира време.

Фундаментът, който предлагате, тъй като има много обучение в интернет, е много стабилен и ни обучава да правим маркетинг с душата.

Нещо, което според мен е важно. Да правиш маркетинг, който да обръща внимание на другите хора, а не да гледаш печалбата.

 

Стилиян Запорожанов:
Би ли препоръчала DigitalPRO и защо?

 

Леда Гачурова:
След всичко това, което казах, смятам, че отговорът абсолютно е ясен. Препоръчвам го.

Но не на хора, които търсят бързи резултати и не са готови да отделят това време, особено през за първата година. Аз вече гледам основно лекциите, не се впускам толкова да правя домашните. По-скоро следя за актуализации и комуникирам в групата.

Абсолютно препоръчвам. Вече имам приятели, които започнаха и те са много доволни. И наистина виждам промяна в живота им, зaщото се преструктурираха към дигитален маркетинг. До сега са били някаква друга сфера, но търсеха нещо, което ще им даде смисъл в професионалния им живот. 

Много е вълнуващо да навлезеш в света на дигиталния маркетинг.

Стани DigitalPRO!

Стани дигитален маркетинг специалист с помощта на знанията на едни от най-опитните маркетинг професионалисти в България!

ЗАПИШИ СЕ СЕГА

Be Digital. Be PRO!

последвай ни

Свържете се с нас:
0896 235 344