Блог

История на Ралица Русева

"Лекциите в DigitalPRO са изключително полезни. Можех да ги гледам буквално навсякъде - докато пътувам, в обедната почивка, сутрин рано у дома. Изключително удобен формат."

DigitalPRO

2021-07-19

 

Ралица е огромна късметлийка, защото спечели безплатно участие в DigitalPRO, след като се включи в една от нашите игри. Виж историята ѝ и какво споделя за DigitalPRO: 

"Работя в авиокомпания и моята работа е свързана с маркетинговото представяне и комуникация с рекламната агенция, обслужваща нашия дигитален маркетинг.

Лекциите в DigitalPRO са изключително полезни. Можех да ги гледам буквално навсякъде - докато пътувам, в обедната почивка, сутрин рано у дома. Изключително удобен формат. В началото бях притеснена, че обучението ще е изцяло онлайн, но всъщност това се оказа предимство, а не недостатък.”

 

 

Стилиян Запорожанов:
Здравейте и добре дошли в поредното видео от нашата рубрика DigitalPRO Stories, в която каним участници от нашата програма да споделят как DigitalPRO промени техния живот. Днес на гости ни е една прекрасна дама, която изкара огромен късмет в една наша игра и спечели безплатно участие в DigitalPRO. 

Рали, здравей, изключително ми е приятно, че ще имам възможността да си поговоря с теб днес и да чуя твоето мнение и история. Как DigitalPRO се вмъкна в твоя живот на късмет и как се възползва от тази възможност?

 

Ралица Русева:
Добре заварила, Стенли. За мен е невероятна чест и удоволствие да споделя своето мнение 10 месеца по-късно. Вълнението е не по-малко от момента, в който разбрах, че ще бъда част от програмата. С малко тъга изпращам края ѝ, защото последните месеци бяха толкова динамични, изпълнени с толкова новости, знания и смисъл. И сега изведнъж всичко това ще свърши. Какво ще правя, като стана в 05:00 ч. и нямам какво да уча повече?

Но разбрах, че човек винаги има какво да научи. Сега следва да надградя наученото и да го приложа на практика. 

 

Стилиян Запорожанов:
Браво! Разкажи ни малко повече за теб - къде в живота те намираме в момента?

 

Ралица Русева:
Казвам се Ралица, на 36 години, работя в авиокомпания, част от търговския отдел на националния превозвач съм. По стечение на обстоятелствата, моята работа е свързана с маркетинговото представяне на компанията и в частност с комуникацията с рекламната агенция, която ни обслужва. Това, което правя аз е комуникация, координация и анализ на рекламната дейност, като голяма част от нея и онлайн.

Когато настъпи Covid-19, положението беше изключително тежко. Не само в личен план за всички ни, а и в служебен. За да оцелеем и да се съхраним по някакъв начин, да продължим да съществуваме, трябваше да вкараме невероятно много креативност, мисъл, нови подходи и неща, с които не подозирахме, че се сблъскаме и да напреднем за толкова кратко време.

От този момент започнах да се интересувам и в личен, и в професионален план как да надградя компетенциите си, за да съм максимално полезна и да помогна в тази ситуация на компанията. Така попаднах на trial видеа на DigitalPRO, които много ми харесаха и се поинтересувах дали има нещо по-задълбочено, от което мога да се възползвам. Докато търсих, попаднах на информация, че предлагате цялостна програма. В първия момент си казах, че е прекалено сериозно и много отговорно ми се видя да инвестирам близо година от времето си, но реших, че може би ще ми даде голяма стойност. 

Проучих програмата, но не се записах веднага, защото се изискваха време и ресурси. В това време компанията не можеше да си позволи подобно нещо като разход за когото и да било и ми остана само като идея и желание. 

Случайностите са неразгадани закономерности, защото няколко седмици по-късно случайно попаднах на Facebook играта ви. Без да се замисля, реших да си опитам късмета. В момента, в който се теглиха наградите имах неотложен ангажимент, не можах да гледам на живо, но си спомням, че ми звънна моя близка приятелка и бивша колежка, която също участваше в играта и със супер вълнение ми каза, че съм спечелила и ще участвам в обучението. 

Аз не можех да повярвам и ме хвана яд, че нямам възможност да се включа на живо и да изразя емоцията си. Не вярвах на късмета си, бях много щастлива. Смело се впуснах в приключението.

 

Стилиян Запорожанов:
И година по-късно какво се случва? 

 

Ралица Русева:
Година по-късно развиваме 6 нови дестинации, за които не мога да припиша заслугата изцяло на себе си, разбира се. Макар малкия екип, който останахме поради ситуацията, сме се мобилизирали максимално, всеки събрал от всякъде ресурси и знания. 

Смея да твърдя, че благодарение на DigitalPRO допринесох страшно много за развитието и 1 година по-късно да стоя тук и да имам възможността отново да кажа, че съм част от екипа си, въпреки трудностите, които в този сектор са пагубни. 

Помогна ми страшно много в професионален план. Отвори ми нови хоризонти. Мислех, че разбирам и знам много за материята, тъй като от 4 години се занимавам с това, но се оказа, че не знам и не разбирам много неща. На моменти ми беше предизвикателно. Материята е много, няма да лъжа бъдещите участници. Но, когато човек има интерес в тази насока и знае, че има смисъл в това, което инвестира като време и капацитет, нещата се случват.

Това, с което ми помогна най-много в личен план е организираността. Аз, освен служител в авиакомпанията, съм и родител на дете в първи клас. За мен тази година беше предизвикателна и поради ред други обясними обстоятелства. Освен първокласничка с обучение вкъщи, освен служител, който трябва да продължи мотивирано да дава всичко от себе си, аз бях и студент в програмата.

На моменти се чудех как ще се справя, но се мотивирах, дисциплинирах и развих невероятни качества в себе си за супер мултитаскинг. Слушах лекции на всички възможни места. Свикнах вече и след края на програмата ставам в 05:00 ч., защото учих 2 часа сутрин. Навикът си остана и сега запълвам времето с прилагане на наученото, защото това, което ми остава е дипломната работа.

Съвет за всички, на които им предстои този път, не отлагайте писането на дипломната, защото после се струпва и става въртележка. Но ще се справя и с това. 

 

Стилиян Запорожанов:
Сигурен съм. А какво е мнението ти най-вече за нашите лектори и начина, по който са структурирали учебния материал? 

 

Ралица Русева:
Лекторите за всеки модул са изключително добре подбрани, адмирации за което. Хора, които споделиха не само знания и факти с нас, те споделиха живота си, историята си, развитието си. Изградиха ни като личности и професионалисти. Успяха да представят информацията по много интересен и достъпен начин. Успяха да запазят мотивацията ни, въпреки интензитета на програмата. Бяха безкрайно полезни и открити и на живите уебинари.

Уебинарите продължаваха в пъти над предвиденото време поради интереса и въпросите, които не стихваха, за което много благодарим. Не беше всичко просто един запис на лекции, който да се предостави и да приключи до там. В групата няма неотговорен въпрос.

Друго, което е много ценно според мен е, че лекторите ни бяха много различни като личности, с което обогатиха програмата. Нямаше го академичния дух, който си спомняме от далечните години в университета. При цялото ми уважение към професорите и доцентите в университета, тук лекторите бяха много близо до нас. Говориха на много разбираем език. Изключително структурирано поднесена информация и пречупена през призмата на опита. 



Стилиян Запорожанов:
Супер! А как се гледат уроците, докато имаш дете? Удобно ли е това, че можеш да ги гледаш от всяко място по света, че са кратки и може да се връщаш лесно към тях?

 

Ралица Русева:
Абсолютно! Това беше най-голямото и ключово предимство, което ми помогна в подготовката за изпитите. Мога буквално навсякъде да гледам лекциите - в колата, в метрото, в обедната почивка, докато се разхождам, докато водя детето на училище. Във всеки един момент допълвах знанията и намествах пъзела в главата си. Изключително удобен формат.

Малко бях притеснена от факта, че ще бъде изцяло онлайн, въпреки че свикнахме животът ни да е онлайн във всяко едно направление малко или много, но не ми се беше случило да уча в този формат. Оказа се предимство, не недостатък.



Стилиян Запорожанов:
Видяхме, че и хората са супер доволни и се радвам, че ти си на същото мнение, защото вярваме, че форматът дава огромно удобство на участниците да гледат в свой собствен темп, когато и където пожелаят. 

Много се радвам за твоето мнение, благодаря ти. Като за финал искам да те попитам дали би ли препоръчала DigitalPRO на хората и защо? 

 

Ралица Русева:
Препоръчвам го категорично и аз бих се възползвала отново от програмата, за да опресня, надградя и да бъда част с всички новости и тенденции. 



Стилиян Запорожанов:
А какъв съвет била на на бъдещите курсисти? 

 

Ралица Русева:
Скочете в дълбокото, няма да съжалявате, вземете максимума, дайте максимума.

 

Стилиян Запорожанов:
Много ти благодаря, Рали. Ти, както ти казвах и преди интервюто, си пример за човек, който наистина се възползва от възможностите, които има.

Въпреки че получи тази възможност напълно безплатно, ти плати със своето време и отдаденост. Виждаме, че семейните отговорности и проблемите в бизнеса не са те отказали, за което поздравления. Пожелавам ти да получиш най-добрия възможен резултат на държавния изпит и на дипломната работа. До нови срещи.

 

Ралица Русева:
Сърдечно благодаря и аз. До скоро.

Стани DigitalPRO!

Стани дигитален маркетинг специалист с помощта на знанията на едни от най-опитните маркетинг професионалисти в България!

ЗАПИШИ СЕ СЕГА

Be Digital. Be PRO!

последвай ни

Приемът започва след:

ПОЛУЧИ ИЗВЕСТИЕ
Свържете се с нас:
0896 235 344

ЗАПИСВАНЕ ОТ 28 СЕПТЕМВРИ

Не пропускай най-ниските цени от 28.09 до 01.10 (само 72 часа). Включи се в списъка с чакащи и получи напомняне!