Блог

История на Велизар Багаров

"Преди да запиша DigitalPro съм посещавал други програми, но нивото не е толкова високо."

DigitalPRO

2021-07-12

 

Велизар е напът да създаде свой собствен бизнес, благодарение на знанията от DigitalPRO. Виж историята му, за да научиш повече: 

"Цял живот работя нещо, което не ми харесва. Но благодарение на дипломната работа в DigitalPRO, успях да разпиша бизнес идеите си и ще се опитам да ги реализирам в най-скоро време. 

Препоръчвам DigitalPRO със сигурност. Посещавал съм и други подобни програми, но нивото не е същото. Tук всички сме едно голямо семейство. Всеки е готов да помогне с каквото може.” 

Стилиян Запорожанов:
Здравей, Велизар, как си?

 

Велизар Багаров:
Здравей, Стени, супер съм. След работа, понеделник, навън времето е кофти, но това не ми пречи да съм щастлив. 

 

Стилиян Запорожанов:
Разкажи малко повече за теб - от къде си, какво правиш, как избра DigitalPRO и какви са тези медали за теб?

 

Велизар Багаров:
От София съм, на 27 години. Записах DigitalPRO, защото винаги съм имал интерес към маркетинга. Завърших бакалавър “Маркетинг” в Нов български университет, но по стечение на обстоятелствата, никога не съм го практикувал.

Професионалният ми опит е свързан с back office в различни колцентрове. В момента съм Technical Support с немски език. Една година живях в Германия, но се върнах, защото не ми хареса и продължих в тази сфера.

В свободното си време се занимавам със спорт, обичам движението. Запалих се по бягането, след това по колезденето и от 3, 4 години вече се занимавам любителски и с триатлон. Участвам на различни маратони, триатлони, ултрамаратони.

 

Стилиян Запорожанов:
Т.е. за теб граници няма, защото ултрамаратонците не познават граници.

 

Велизар Багаров:
Да, обичам предизвикателството. 

 

Стилиян Запорожанов:
Предполагам DigitalPRO е било поредното предизвикателство, което те е накарало да се впуснеш в дигиталния маркетинг. Коя беше основната причина да се запишеш в нашата програма и какво искаш да правиш след това?

 

Велизар Багаров:
Насочил съм се по-конкретно към копирайтинга и в момента си търся стаж, където да започна от най-ниското ниво, за да трупам опит, който в бъдеще ще ми донесе страшни ползи. Искам да създавам съдържание. 

 

Стилиян Запорожанов:
Това е едно от най-трудните неща, отново е предизвикателно, защото думите са инструмента, с който се влияе върху човешкото съзнание. Ти вече си научил много неща в нашата програма, премина през множество креативни и технически курсове. Може ли да ми кажеш как DigitalPRO до този момент е променил живота ти като личност и като професионалист? 

 

Велизар Багаров:
В професионален план промени живота ми чрез курсовата работа, тъй като цял живот работа нещо, което не ми харесва. Спрях се на курсова работа, чиято идея към момента е само в главата ми, но вече е разписано и ще се опитам скоро да го реализирам. Става дума за собствен бизнес свързан със спорта.

 

Стилиян Запорожанов:
Поредно предизвикателство, браво. Супер е, че съчетаваш хобито си с това, което си научил. А как би оценил обучителния материал, лекторите, нашето общество? Какво ти е мнението за тях? Помагат ли ви? 

 

Велизар Багаров:
Да, 100%. Винаги може да пишеш в затворената ни групата, където всеки помага с каквото може, съдействаме си и сме едно голямо семейство. 


Стилиян Запорожанов:
Това е много хубаво да го чуя, защото и другите участници, с които разговарях също споделят, че обществото мотивира и помага максимално бързо при казуси. Защото, ако лекторът е ангажиран и не може да отговори веднага, някой от другите участници моментално се включва с мнение или помощ, което е супер. 

Според други наши курсисти, програмата е доста ангажираща, а ти работиш и имаш хоби, което предполагам, че отнема много от твоето време. Това мотивира ли те или по-скоро те затруднява?

 

Велизар Багаров:
Аз съм на мнение, че програмата е ангажираща, но пък е много интересна и може би за много от хората, които я записват, това е нещо ново и непознато. Лично за мен, ако нещо ми е интересно, винаги ще намеря време и начин да прочета допълнителна информация и да се информирам.

 

Стилиян Запорожанов:
Най-вероятно любимият ти курс e Creative Marketing and Copywriting на Александър Славов, но кои са плюсовете и минусите на начина, по който сме структурирали програмата?

 

Велизар Багаров:
Един от главните плюсове е, че мога да гледам видеата от всяка точка на света, където има интернет. Това, че когато един курс изтече, не се затваря, не се замразява и след това може да го гледаш отново. Другото е, че в PRO пакета при успешно завършване на всичките основни курсове, успешно полагане на държавен изпит и курсова работа, излизаш с диплома от МОН, което е сериозна институция. Това беше една от причините да избера DigitalPRO.

 

Стилиян Запорожанов:
Тъй като ние сме лицензиран учебен център, имаме тази възможност. Знам, че това мотивира много от нашите участници. Предполагам за теб отказването е непонятно, защото ти си триатлонец и със сигурност нашата програма не е толкова предизвикателна за теб, въпреки новата материя. 

С какво ще запомниш програмата, би ли я препоръчал на някого? 

 

Велизар Багаров:
Разбира се, дори вече я препоръчах на няколко приятели, които имат такива цели, амбиции и нагласи да учат дигитален маркетинг. Преди да запиша DigitalPRO съм посещавал други програми, но нивото не е толкова високо. 

 

Стилиян Запорожанов:
Благодаря ти за тази оценка, въпреки че ние не се състезаваме с други алтернативи, защото те са нашите колеги, които също развиват дигиталната индустрия. За нас е важно, че отговаряме на очакванията на нашите участници и те не са разочаровани.

И като за финал бих искал да те попитам, имаш ли някакъв съвет, който би отправил за бъдещите участници в DigitalPRO?

 

Велизар Багаров:
Съветът ми към новите курсисти, които ще се запишат в програмата DigitalPRO, е да опитват нови неща, да си поставят цели и докато не ги изпълнят, да не се отказват. Много хора казват, че са пробвали нещо, не се е получило и веднага са се отказали. Не е това начинът.

 

Стилиян Запорожанов:
Супер съвет! Надявам се хората, които все още се чудят дали да участват в нашата програма, да го последват и да скочат в дълбокото, за да видят дали това е за тях.

Велизар, благодаря ти за отделеното време, за мнението ти за нашата програма. Силно се надявам да се подготвиш много добре за дипломната работа и за държавния изпит. Сигурен съм, че ще се справиш, защото както няколко пъти казах, предизвикателствата за теб завършват само с медали.


Велизар Багаров:
Благодаря!

Стани DigitalPRO!

Стани дигитален маркетинг специалист с помощта на знанията на едни от най-опитните маркетинг професионалисти в България!

ЗАПИШИ СЕ СЕГА

Be Digital. Be PRO!

последвай ни

Приемът започва след:

ПОЛУЧИ ИЗВЕСТИЕ
Свържете се с нас:
0896 235 344

ЗАПИСВАНЕ ОТ 28 СЕПТЕМВРИ

Не пропускай най-ниските цени от 28.09 до 01.10 (само 72 часа). Включи се в списъка с чакащи и получи напомняне!