Блог

Историята на Ирена Илиева

"Разбира се имаше трудни моменти, моменти в които се съмнявах дали ще се справя, но си казах, че си заслужава. Като правиш нещо с желание и нещо, което наистина харесваш, всяко усилие си заслужава."

Ирена Илиева

2021-07-10

 

Ирена избира след препоръки от приятели. Успява да съчетае ученето с останалите си отговорности като майка и домакиня. Чуй историята ѝ, за да научиш повече: 

"DigitalPRO ми изясни пътя, по който искам да поема и ми предостави много стабилна основа от знания, на която да стъпя в бъдеще и да надградя уменията си. 

Бях впечатлена от звездния екип от лектори. Освен това структурата и онлайн форматът на обучение ми се сториха напълно подходящи предвид това, че бях ангажирана и с малко детенце у дома. Оказа се, че това е най-правилното решение в живота ми. 

В рамките на програмата си дадох сметка, че цялостното преживяване няма аналог на българския пазар от гледна точка на качество на обучение, количество на поднесена информация, професионализъм, компетентност от страна на преподавателите и ангажираност в нашето общество."



Стилиян Запорожанов:
Добре дошла, Ирена, благодаря ти, че ни гостуваш и много се радвам, че ще си поговорим малко повече за твоята история. Би ли ни разказала малко повече за теб?

 

Ирена Илиева:
Здравей, Стенли, радвам се, че ви гостувам, благодаря за поканата. Чест е за мен да съм тук, да съм част от тази страхотна програма. Както разбрахте, казвам се Ирена Илиева, родена съм в Монтана, живея от доста години в София. По образование съм икономист, завърших бакалавър “Маркетинг” в УНСС, а след това магистратура “Международни икономически отношения”. 

Така се подредиха нещата, че в професионалния си път малко се отдалечих от маркетинга. Занимавах се с подготовка и изпълнение на европроекти, след това работих като експерт в държавната администрация, а в последствие се отделих от служебната сфера, защото се отдадох на семейството и гледане на детенце. 

В един момент реших, че искам да променя професионалния си път. Не се чувствах удовлетворена от нещата, които правех преди това, не исках да се връщам отново към тях след майчинството и търсих нещо ново, но по специалността си. Исках да се върна към това, което бях учила - маркетинг. 

Случайно или не, видях реклама на програмата по дигитален маркетинг. По това време вече бях превърнала хобито си в професионално занимание, което продължавам и до днес, това са групови фитнес тренировки. Но това занимание не изпълва изцяло нуждите ми за професионално развитие и затова реших, че DigitalPRO може да е мястото, където да открия това, което търся като начало на професионалния ми път.  

Като бъдещ маркетинг специалист направих проучване на пазара, поисках мнение от приятели, които работят в сферата и те ми препоръчаха програмата. Разгледах лекторите, които ще участват, бях впечатлена от звездния екип. Структурата на обучение ми допадна, хареса ми, че форматът е онлайн, защото както споделих, тогава имах малко детенце, което изискваше своето време. Възможността за диплома от МОН също беше нещо, което ми направи добро впечатление и ме привлече и реших да опитам. Мисля, че това е едно от най-правилните решения в живота ми.

 

Стилиян Запорожанов:
Радвам се, че си избрала нашата организация, за да изпълниш връщането в твоята маркетинг сфера, защото виждам, че това много ти харесва, говориш наистина с много голям ентусиазъм.

Разкажи ми малко повече, как DigitalPRO промени живота ти в личен и професионален план. Каза, че си избрала програмата в момент, в който си била с малко дете и начинът, по който е структурирана програмата ти е помогнал да се обучаваш.

 

Ирена Илиева:
Цялото обучение в курса ми даде отправна точка с какво искам да се занимавам в бъдеще. Изясни ми пътя, по който искам да поема и нещата, които наистина ми харесват. Даде ми стабилна основа от знания, на която да стъпя и да надградя, защото влязох в програмата като начинаещ.

Да, имах образование, но е минало доста време и не бях практикувала много в сферата. 

Онлайн обучението се оказа много подходяща форма, защото дава възможност на всеки индивидуално да избере своя начин и темпо.

Шегувам се със семейството си, че се върнах към студентските години с цялото това учене, безсънните нощи и прекарване на часове пред компютъра, но пък това ми носи удоволствие. Супер много ме зареди и мотивира, не съжалявам нито за миг.

 

Стилиян Запорожанов:
Т.е. тази голяма отдаденост, която е нужна, за да преминеш през предизвикателството в DigitalPRO те е мотивирала?

 

Ирена Илиева:
О, да. Разбира се, че имаше трудни моменти, в които се съмнявах дали ще се справя, но си казах, че си заслужава. Като правиш нещо с желание и нещо, което наистина харесваш, всяко усилие си заслужава.

 

Стилиян Запорожанов:
Разкажи ми малко повече за мнението ти за нашето общество.

 

Ирена Илиева:
Мнението ми е наистина много високо, защото така си дадох сметка, че на българския пазар сякаш няма аналог от гледна точка на съчетание между качество на обучение, количество на поднесена информация, професионализъм, компетентност, дори човечност на преподавателите и ангажираност на това общество - на колегите и лекторите.

Всички тези фактори, изпълнени на толкова високо ниво и съчетани така добре, не съм ги срещала в друга институция или поне не съм чувала подобни отзиви от други хора.

 

Стилиян Запорожанов:
След такива думи не знам как да продължа. Наистина ти благодаря за мнението, означава много за нас. А би ли споделила тези неща на други хора, които се чудят дали да станат част от нашето общество?

 

Ирена Илиева:
Да, аз вече съм ги споделила. Още от самото начало на курса доста ентусиазирано разказвам всичко, което се случва. Дори имам близък приятел в обкръжението си, който успоредно с мен стартира курс по дигитален маркетинг в друга организация. След като чу моите разкази напусна програмата и мисля, че предстои да бъде ваш курсист в следващото издание.

 

Стилиян Запорожанов:
Наистина е много хубаво, че ти си един от нашите адвокати, за които говорим много в програмата. Разкажи ми малко по темата за дипломната работа и държавния изпит. Ти знаеш, че нашата цел не е просто да даваме качествено образование, а да караме хората да практикуват нещата, които учат. Ти как възприемаш този начин на учене чрез практика?

 

Ирена Илиева:
Това е едно от нещата, които много ми харесаха в програмата, защото не беше само суха теория, а напротив - теорията и практиката бяха много добре балансирани, защото все пак маркетингът до голяма степен е занаят. Нещата трябва да се разберат и упражнят на практика и в програмата имах възможност да го направя - да пипнеш платформата, да влезеш в нея, да разбереш как работи, а не просто да четеш някакви лекции и да слушаш видеа. 

Дипломната работа е страхотна възможност, защото в процеса на изготвяне имаме възможност да се научим страшно много и да задаваме въпроси. Вие сте супер отзивчиви, винаги на линия, “изтърпявате” хилядите ни въпроси и претенции. Това е безценно.


Стилиян Запорожанов:
Много се радвам, че това ти е мнението. И като за финал бих искал да те попитам какъв съвет би дала на бъдещите курсисти и на хората, които може би се чудят дали програмата е за тях?

 

Ирена Илиева:
Спрете да се чудите. За вас е. Мисля, за че всеки, който е тръгнал да се занимава дигитален маркетинг, особено ако е в началото, DigitalPRO е неговото място и ще му е изключително полезно. И ако трябва някакъв по-практичен съвет да дам, може би ще е да бъдат максимално мотивирани да влязат в програмата, много дисциплинирани, да задават въпроси, да бъдат любопитни, да се стремят да вземат максимума, защото наистина предоставя много информация и ресурси, от които да се възползваме. Да бъдат активни в дискусиите с останалите участници, защото там не само, че е много забавно и понякога се завързват страхотни контакти, но там се черпи голяма част от знанията и от опита, защото е пълно с шарени и разнообразни хора. Не се отказвайте, колкото и да е трудно. На моменти няма да е лесно, но си заслужава да положим усилия за ценните неща в този живот. Ако не сте се убедили до сега, след тази програма ще се убедите, че бъдещето е Digital и ние трябва да бъдем Digital и PRO във всяка сфера, в която се занимаваме. 

 

Стилиян Запорожанов:
Перфектен завършек на нашето интервю. Ирена, много ти благодаря за участието и за това, което сподели. За мен беше удоволствие да чуя такива мили думи за нас. Ти сама знаеш, че всяка една година подобряваме програмата. Благодаря ти отново.

 

Ирена Илиева:
Благодаря много. Ще се радвам да съм част от програмата и занапред. Пожелавам успех на всички бъдещи курсисти.

Стани DigitalPRO!

Стани дигитален маркетинг специалист с помощта на знанията на едни от най-опитните маркетинг професионалисти в България!

ЗАПИШИ СЕ СЕГА

Be Digital. Be PRO!

последвай ни

Приемът започва след:

ПОЛУЧИ ИЗВЕСТИЕ
Свържете се с нас:
0896 235 344

ЗАПИСВАНЕ ОТ 28 СЕПТЕМВРИ

Не пропускай най-ниските цени от 28.09 до 01.10 (само 72 часа). Включи се в списъка с чакащи и получи напомняне!