Блог

По време на майчинството реших да се преквалифицирам | Историята на Кристина Петрова

"Трябваше да си открадна време, за да се явявам на изпитите на спокойствие. Няколко пъти ми се е случвало да се затварям в банята и да слагам слушалки, за да мога да се изолирам и фокусирам върху теста."

DigitalPRO

2021-07-09

 

Кристина живее във Виена и по време на майчинството си решава, че ще се преориентира в посока на дигиталния маркетинг и днес има планове за развитие на собствен бизнес. Виж историята ѝ, за да разбереш повече. 

"Определено не съжалявам, че записах програмата! 

"Наистина научих страшно много в DigitalPRO и нямам търпение дa приложа знанията си. Сега разработвам дипломната работа спрямо бизнеса, който ще стартирам.”

Стилиян Запорожанов:
Здравей, Криси, разкажи ни малко повече за теб, от къде си, с какво се занимаваш в момента, доколкото знам си във Виена.

 

Кристина Петрова:
Здравейте, казвам се Кристина, родена съм в Пловдив, но вече около 13 години живея във Виена. Дойдох тук да уча, а в момента съм в майчинство.

Преди това работех в компания в козметичната индустрия, планирах продажбите. Сега съм в края на майчинството и благодарение на DigitalPRO реших да се преориентирам в сферата на дигиталния маркетинг. От следващия месец ще започна съвместна работа с майка ми, която има фирма за дистрибуция на козметика в България. 
 

Стилиян Запорожанов:
Защо избра DigitalPRO при положение, че има и други алтернативи?

 

Кристина Петрова:
По време на майчинството реших, че искам да отделя време и да се преквалифицирам, докато не работя.

Моя приятелка многократно споделяше във Facebook за DigitalPRO - колко невероятна програма е, какви професионалисти преподават в нея, колко много ѝ е помогнала, какви невероятни резултати е постигнала в нейния бизнес, благодарение на наученото в програмата.

Това, което беше решаващо за мен е, че DigitalPRO не е просто теория, която може навсякъде да се прочете или научи в университета, а е много практически насочен.

 

Стилиян Запорожанов:
И сега, почти 10 месеца след твоето решение, как се чувстваш, очакванията ти реализираха ли се?

 

Кристина Петрова:
Да, определено. Чувствам се супер, много съм доволна, че взех това решение и бих препоръчала на всеки, който се колебае да се запише в програмата.

Наистина научих страшно много и нямам търпение да започна работата и прилагам всичко научено.

 
Стилиян Запорожанов:
Нека поговорим малко и за личния ти живот, за предизвикателството да учиш в DigitalPRO, докато си майка. Разкажи ни за моментите, в които си учила за изпити, била си емоционално ангажирана с програмата, но пък и си се грижила за семейството ти.
 
 
Кристина Петрова:
Когато имаш малко дете, е много трудно да се намери време за учене. Програмата наистина изисква време и фокус. И на мен ми беше трудно, учих докато синът ми спи, основно вечер или когато имаше кой да го гледа.
Трябваше да си открадна време, за да се явявам на изпитите. Няколко пъти ми се е случвало да се затварям в банята и да слагам слушалки, за да мога да се изолирам и фокусирам върху теста.

Но смятам, че когато човек има желание, намира начини да постигне целите си.

 
Стилиян Запорожанов:
Ти си голям пример за дамите, които са в майчинство и пред тях стои въпросът дали да се върнат на същата работа. Решила си да се преквалифицираш и да поемеш по твой собствен път в семейния бизнес, ако мога така да го нарека. Разкажи малко повече за тази сфера, как смяташ да приложиш наученото? Имаш ли любим курс?
 
 
Кристина Петрова:
Дипломната работа, която подготвям, е базирана върху бизнеса на майка ми. Едни от курсовете, които най-много ми допадат са Marketing Strategy и Web Design.

Но много ми харесаха Facebook Ads и Google Ads, защото са практични. Буквално получаваш инструкции къде да кликнеш, какво да направиш, да напишеш. Това много помага на курсистите, дори до сега да не са имали никаква представа от тази сфера. 

Планът ми е първоначално да наблюдавам как в момента се процедира с Google Ads и Facebook Ads във фирмата на майка ми и след това да започна да пускам реклами.

Преди курса на Мирослав Запорожанов бях скептична към имейл маркетинга, но сега съм много ентусизирана и планирам да го имплементирам и подобря, когато започна работа.

 

Стилиян Запорожанов:
Как би оценила лекторите и какво е мнението ти за нашето DigitalPRO общество - помага ли ти?

 

Кристина Петрова:
Да, определено. Когато се създаде Facebook групата и влязох в обществото, бях много приятно изненадана колко са мотивирани всички, позитивни, нахъсани, готови да учат.

Имаше едно много готино предизвикателство в началото на програмата – всеки да запише кратко видео и да се представи. С голям интерес изгледах голяма част от видеата и имаше всякакви хора - по-млади, по-възрастни, съвсем начинаещи, професионалисти, собственици на бизнес. Смятам, че това е много ценно. Когато човек зададе въпрос в групата, всички са много отворени, бързо се опитват да помогнат и да разрешат казуса му.

Това го правят не само другите курсисти, но и лекторите, което е много ценно за тази програма. Включват се с отговори за всякакви казуси не само по време на техния модул, а през цялата програма.

 

Стилиян Запорожанов:
Искам да те попитам малко повече по темата за трудността на програмата. Казвам трудност, защото няма какво да крием, ти сама каза, че отнема време. Какво би посъветвала хората, които се чудят дали да станат част от нашето общество, дали да влязат в DigitalPRO, как да разберат дали програмата е за тях?

 

Кристина Петрова:
Да, програмата определено не е лесна. Не е за хора, които не са готови да инвестират време и усилия. Ако смятат, че между другото могат да изкарат курса, няма да стане. Но ако са решили да се занимават сериозно с дигитален маркетинг, определено препоръчвам DigitalPRO с 2 ръце.

Да се запишат в програмата е едно от най-добрите неща, които могат да направят. Ще разберат как функционира дигиталния маркетинг като цяло, ще научат детайли за отделните елементи и ще могат да се ориентират какви са техните интереси в сферата. Това го забелязах при много колеги в групата.

 

Стилиян Запорожанов:
Супер! Много добре го обясни и като за финал бих искал да те попитам какъв съвет би дала на хора, които ще участват в нашата програма?

 

Кристина Петрова:
Съветът ми е да си организират времето добре, да не оставят за последния момент и препоръчвам задължително да си водят записки, за да преговарят за междинните изпити и Държавния изпит.

 

Стилиян Запорожанов:
Това е съвет не само за хората, които са с нашия PRO пакет и искат да получат сертификат, но и за хората, които участват в програмата само, за да гледат видеата. Дори да не полагат изпити, отново могат да вземат пълния спектър от знания, но си трябват записки. Виждаме в групата колко снимки се споделят на кубчини записки, все едно са отново в университета.

 

Кристина Петрова:
Често казано, толкова записки и в университета не съм правила.

 

Стилиян Запорожанов:
Много хора споделят, че в DigitalPRO са научили и изписали повече, отколкото в университета. Знаеш, че нашата цел е да правим реформи в образованието и в начина, по който човек учи и се интегрира в бизнеса. Криси, много ти благодаря за интервюто, благодаря ти за мнението, което даде за нашата програма и сподели своята лична история. Силно се надявам, тя да е била полезна на хората. Пожелавам ти успешно завършване. Много ще се радвам да се видим на живо на дипломирането и да отпразнуваме тази победа.

 

Кристина Петрова:
Благодаря. И аз много се надявам да успея да се включа.

Стани DigitalPRO!

Стани дигитален маркетинг специалист с помощта на знанията на едни от най-опитните маркетинг професионалисти в България!

ЗАПИШИ СЕ СЕГА

Be Digital. Be PRO!

последвай ни

Приемът започва след:

ПОЛУЧИ ИЗВЕСТИЕ
Свържете се с нас:
0896 235 344

ЗАПИСВАНЕ ОТ 28 СЕПТЕМВРИ

Не пропускай най-ниските цени от 28.09 до 01.10 (само 72 часа). Включи се в списъка с чакащи и получи напомняне!