Счетоводство за Онлайн Бизнес

Научи кои са изискванията за осъществяване на легален и изряден онлайн бизнес. Разбери как се управляват фирмени финанси и защо е важно да си напълно информиран относно своите приходи и разходи, така че да печелиш възможно най-много.

Начало09.05.2022
Край31.10.2022

Цели на курса

Ако запишеш този курс, ще научиш:

- Счетоводство за онлайн бизнес от А до Я - на разбираем език за начинаещи;

- Видове фирми, отчети, фактури, ДДС, осигуровки;

- Особености в счетoводоството при работа с Marketplaces, Open Source и SaaS платформи, и рекламни мрежи като Google, Facebook, Instagram, LinkedIn;

- Особености при Dropshipping, регистрация на магазин в НАП, Наредба Н-18, СУПТО, плащане с карта/наложен платеж/пощенски паричен превод и др.

Информация за курса

Курсът е съставен от Видео Уроци

Изпит и Сертификат

*Индивидуалните курсове извън програмата на DigitalPRO включват изпит, ако участникът желае да получи Сертификат за допълнителна квалификация.

*Полагането на изпит е по желание на участника.

Всеки индивидуален курс предоставя обучителен материал, комуникация с лектора и участие в обща Facebook група.

Начало на курса

Официалната дата за начало (09.05.22) на курса важи само за курсисти в пълната програма на DigitalPRO!

Участници, закупили индивидуален курс, разполагат с достъп до лекциите веднага.

Допълнителни ъпдейти към видеата ще бъдат представени от лектора след официалната дата за начало на курса (09.05.22) и всички участници ще бъдат уведомени за обновленията.

Неограничен достъп до 31.10.2022г

Всеки участник, закупил индивидуален курс от програмата, разполага с неограничен достъп до лекциите и ще може да ги гледа неограничен брой пъти в РАМКИТЕ на провеждането на DigitalPRO 4.0.

Лекциите ще са отворени за гледане до 31.10.2022г, като след това достъпът до тях се СПИРА заради предстоящо обновяване на съдържанието в курсовете.

9 МАЙ (ПОНЕДЕЛНИК)

- Отключване на всички лекции в 12:00ч на обяд

За Начинаещи

За начинаещи маркетолози и търговци, които прохождат в сферата на дигиталния маркетинг и желаят да имат предварителна подготовка преди да стартират свой собствен бизнес.

За Средно напреднали

За средно напреднали маркетолози и търговци, които искат да научат най-важните специфики и тънкости в управленческата част на един дигитален бизнес.

ТЕОРЕТИЧНА ЧАСТ:

- Кои са стъпките, през които трябва да премине всеки, който желае да създаде собствена фирма и как да разпредели своите раходи оптимално?

- Какви са особеностите при различните платформи за създаване на онлайн магазини?

- Кои са изискванията за ДДС регистрация и какво трябва да знаем за проверките от НАП?

- Какви са счетоводните задължения за един бизнес?

ПРАКТИЧЕСКА ЧАСТ:

- Ще знаеш кои са счетоводните задължения за един бизнес и как да процедираш, за да отговаряш на държавните изисквания и едновременно с това да регулираш своите разходи.

- Ще знаеш как да избереш най-правилната и удобна платформа за твоя онлайн магазин.

- Ще знаеш основните правила за търговия в България, както и защо е важно да следиш търговския пазар и да се адаптираш спрямо промените.

- Мога ли да продавам стоки онлайн като физическо лице? От кой момент е необходима фирма?

- Каква фирма е най-подходяща за онлайн бизнес?

- Какви са особеностите при онлайн магазини на платформи като Shopify, WordPress (WooCommerce), PrestaShop, OpenCart, Magento?

- Какви са особеностите при работа със SaaS платформи като Seliton, Shopiko (GombaShop), ShopMania и др.?

- Особености при работа с платените услуги на платформи като Google ads, YouTube, Facebook, Instagram, LinkedIn, MaiChimp;

- Финансиране на стартиране на бизнес - бизнес ангели, кредити, фондове; Какво е факторинг и видове лизинг;

- Регистрация на онлайн магазини в сайта на НАП - кога се прави, какво се попълва и кога се променя подадената информация;

- Кои са най-важните показатели на счетоводните отчети; За кои разходи може да вземаме фактури?

- Кога сме длъжни да издаваме фактури и кога не?

- Кога, къде и какви данъци се плащат? Какви са дължимите осигуровки?

- Кога трябва и кога не трябва да се регистрирате по ДДС?

- Кога е изгодно да не сме по ДДС?

- Изисквания за ДДС регистрация при ползване от чужбина на услуги за VPS, hosting, SSL сертификати, домейни.

- Какви осигуровки се дължат?

- Кога има внос, износ ВОП, ВОД и кои са особеностите при тях?

- Кога стоките минават през митница? Какви мита, данъци и такси се дължат?

- Какви са новите особености при проверки от НАП;

- Най-важното от Наредба Н-18. Каква е най-новата версия на Наредбата и какви промени може да се очакват? Какви са сроковете, в които е необходимо да се съобразите с нея? Какво е СУПТО и за кого се отнася? Можем ли да очакваме скоро електронни касови бележки. Какво е УНП и кога се генерира?

- Какви законови промени може да се очакват в България и на ниво Европейски съюз?
Конкретни примери от практиката;

- Продажба на стоки с наложен платеж и пощенски паричен превод (ППП).

- Кои са особеностите при изискване на касов бон?

- Използване на виртуален POS терминал, PayPal, Revolut, PaySera и др.

- Кои са най-продаваните стоки и услуги по време на криза?

- Кои са най-често срещаните грешки и как да ги избегнете?

- Как да сме легални при дропшипинг/retail arbitrage?

- Как да сте легални при работа с Upwork, Freelancer.com, Fiverr, TopTal, Teachable, Udemy и други?

След завършване студентите ще могат да приложат наученото като:

- Собственик, който знае как да управлява приходите и разходите на своя онлайн магазин по възможно най-оптимален начин;

- Организатор в счетоводни процеси относно онлайн магазини;

- Консултат в сферата на електронната търговия;

Мога ли да се запиша само за този курс, а не за цялата програма?

До 10-ти Септември 2022г. ще бъде отворено записването за цялата програма DigitalPRO 4.0, в която се включват всички 20 курса.

След началото на програмата (11-ти Септември), всички курсове ще бъдат отворени за външни участници, които ще трябва да заплатят цена от 300лв за участие във всеки отделен курс.

*Индивидуалните курсове извън програмата на DigitalPRO включват изпит, ако участникът желае да получи Сертификат за допълнителна квалификация от DigitalPRO.

Какво съдържа този курс?

Курсът съдържа обучително съдържание за начинаещи и напреднали, което се провежда само онлайн в платформата на DigitalPRO чрез предварително записани лекции (видео уроци) от лекторите, под формата на презентации и how-to видеа, които показват стъпка по стъпка как се практикува теорията в курса.

Съдържанието на лекциите ще обхване теория, терминология, методология и практически похвати за начинаещи, както и примери и анализи от практиката.

Ще се предаде теория, терминология, методология и практически похвати за напреднали, както и разглеждане на примери от практиката и преподаване на работещи стратегии, тествани от лектора в неговата практика.

Всяка лекция ще бъде разделена на малки видеа по конкретни теми, които ще бъдат подредени в определен ред (playlist), което дава възможност за по-фокусирано предаване на знания от страна на лектора, както и по-лесно консумиране на съдържанието от страна на участника.

Всеки участник ще има достъп до обща Facebook група, в която ще може да задава въпроси по определена тема и да отбележи лектора, към когото се обръща.

Възможността за задаването на въпроси е валидна до края на учебната програма.

Достъп до видеата има всеки, който участва в цялостната програма на DigitalPRO или е закупил съответния единичен курс.

Мога ли да задавам въпроси на лектора?

Да. Всеки участник ще има достъп до обща Facebook група, в която ще може да задава въпроси по определена тема и да отбележи лектора, към когото се обръща.

Възможността за задаването на въпроси е валидна до края на учебната програма.

Също така, към всички 8 основни курса ще се провеждат 4 онлайн уебинара за участниците, където всеки лектор ще има възможност да отговаря на конкретните въпроси по неговите лекции, да разисква теми и да дава обратна връзка.

До кога ще имам достъп до лекциите в курса?

Всеки участник в цялостната програма или в индивидуален курс ще има неограничен достъп до лекциите и ще може да ги гледа неограничен брой пъти в рамките на провеждането на програмата DigitalPRO 4.0.

Достъпът до лекциите ще бъде отворен до 31.10.2022г, като след това достъпът до тях се спира заради предстоящо обновяване на съдържанието в курсовете.

Всеки участник ще има възможност да поднови своето участие в цялостната програма с -50% отстъпка и ще получи достъп до обновените лекции и предстоящи нови курсове.

Христо Петров

Accounting for Digital Business

Христо Петров е финансов експерт с 14 годишен опит и 200+ счетоводни клиенти в сферата на онлайн бизнеса. Започва своята кариера в най-голямата маркетинг агенция в света - ACNielsen, но неговият предприемчив дух бързо го насочва към развиване на собствен бизнес и така създава собствена счетоводна къща, наречена Golden Vision.

В момента Христо ръководи екип от 12 души, които специализират в счетоводство за онлайн бизнес и помагат на всеки начинаещ и напреднал търговец да бъде изряден. Дава предложения за законодателни промени и организира протести, когато не се приемат от администрацията.

През годините екипът на Христо се е утвърдил като лидер на професионално мнение, от който се възползват както много онлайн търговци, така и други счетоводители и дори специалисти от НАП, които се консултират с Golden Vision за спецификите на онлайн търговията и модерните платежни системи.

Поради тази причина Христо е основен лектор на почти всички специализирани обучения и конференции за счетоводство на онлайн бизнеси и чест гост в телевизионни бизнес предавания.

Христо е лектор на курса Счетоводство за Онлайн Бизнес.

Цена: 300 лв.

  • 15 часа продължителност
  • Видео уроци
  • Презентации за сваляне

Цена:300 лв.

Запиши се

МЕДИИТЕ ЗА НАС

Водещи медии отразиха уникалността и полезността на нашата обучителна програма

Стани DigitalPRO!

Стани дигитален маркетинг специалист с помощта на знанията на едни от най-опитните маркетинг професионалисти в България!

ЗАПИШИ СЕ СЕГА

Be Digital. Be PRO!

последвай ни

Свържете се с нас:
0896 235 344