Счетоводство за Онлайн Бизнес

Научи кои са изискванията за осъществяване на легален и изряден онлайн бизнес. Разбери как се управляват фирмени финанси и защо е важно да си напълно информиран относно своите приходи и разходи, така че да печелиш възможно най-много.

Начало08.05.2023
Край31.10.2023
(5.0)

Цели на курса

В този курс ще научиш:

- Счетоводство за онлайн бизнес от А до Я - на разбираем език за начинаещи;

- Видове фирми, отчети, фактури, ДДС, осигуровки;

- Особености в счетoводоството при работа с Marketplaces, Open Source и SaaS платформи, и рекламни мрежи като Google, Facebook, Instagram, LinkedIn;

- Особености при Dropshipping, регистрация на магазин в НАП, Наредба Н-18, СУПТО, плащане с карта/наложен платеж/пощенски паричен превод и др.

Информация за курса

Курсът е съставен от Видео Уроци

Изпит и Сертификат

*Индивидуалните курсове извън програмата на DigitalPRO включват изпит, ако участникът желае да получи Сертификат за допълнителна квалификация.

*Полагането на изпит е по желание на участника.

Всеки индивидуален курс предоставя обучителен материал, комуникация с лектора и участие в обща Facebook група.

Начало на курса

Официалната дата за начало (08.05.23) на курса важи само за курсисти в пълната програма на DigitalPRO!

Участници, закупили индивидуален курс, разполагат с достъп до лекциите веднага.

Допълнителни ъпдейти към видеата ще бъдат представени от лектора след официалната дата за начало на курса (08.05.23) и всички участници ще бъдат уведомени за обновленията.

Неограничен достъп до 31.10.2023г

Всеки участник, закупил индивидуален курс от програмата, разполага с неограничен достъп до лекциите и ще може да ги гледа неограничен брой пъти в РАМКИТЕ на провеждането на DigitalPRO 5.0.

Лекциите ще са отворени за гледане до 31.10.2023г, като след това достъпът до тях се СПИРА заради предстоящо обновяване на съдържанието в курсовете.

8 МАЙ (ПОНЕДЕЛНИК)

- Отключване на всички лекции в 12:00ч на обяд

За Начинаещи

За начинаещи маркетолози и търговци, които прохождат в сферата на дигиталния маркетинг и желаят да имат предварителна подготовка преди да стартират свой собствен бизнес.

За Средно напреднали

За средно напреднали маркетолози и търговци, които искат да научат най-важните специфики и тънкости в управленческата част на един дигитален бизнес.

ТЕОРЕТИЧНА ЧАСТ:

- Кои са стъпките, през които трябва да премине всеки, който желае да създаде собствена фирма и как да разпредели своите раходи оптимално?

- Какви са особеностите при различните платформи за създаване на онлайн магазини?

- Кои са изискванията за ДДС регистрация и какво трябва да знаем за проверките от НАП?

- Какви са счетоводните задължения за един бизнес?

ПРАКТИЧЕСКА ЧАСТ:

- Ще знаеш кои са счетоводните задължения за един бизнес и как да процедираш, за да отговаряш на държавните изисквания и едновременно с това да регулираш своите разходи.

- Ще знаеш как да избереш най-правилната и удобна платформа за твоя онлайн магазин.

- Ще знаеш основните правила за търговия в България, както и защо е важно да следиш търговския пазар и да се адаптираш спрямо промените.

ЛЕКЦИЯ #1

Фирма, GDPR, бисквитки


Видео 1: Трябва ли ми фирма или мога да съм фрийлансър?

Видео 2: Видове фирми

Видео 3: Тънкости при регистрация на фирма

Видео 4: Лични данни

Видео 5: Прилагане на изискванията за личните данни

Видео 6: Препоръки и най-важното от всички правни аспекти на онлайн дейностите

ЛЕКЦИЯ #2

Счетоводство за онлайн бизнес


Видео 1: Банкови сметки и кредити

Видео 2: Финансиране на бизнеса

Видео 3: Платежни системи

Видео 4: Кога трябва и кога не трябва да се пускат касови бележки

Видео 5: Данъци и други разходи

Видео 6: Счетоводни отчети

Видео 7: ДДС

Видео 8: Кога е необходима ДДС регистрация?

Видео 9: Видове ДДС регистрация

ЛЕКЦИЯ #3

НАП, Наредба Н-18, СУПТО


Видео 1: Най-важното от НАП

Видео 2: Въведение в Наредба Н-18

ЛЕКЦИЯ #4

Митници, примери, препоръки


Видео 1: Митници

Видео 2: Примери

Видео 3: Как Христо Петров направи грешка за над 170 хил. лв.

Видео 4: Основни грешки и препоръки

След завършване студентите ще могат да приложат наученото като:

- Собственик, който знае как да управлява приходите и разходите на своя онлайн магазин по възможно най-оптимален начин;

- Организатор в счетоводни процеси относно онлайн магазини;

- Консултат в сферата на електронната търговия;

Мога ли да се запиша само за този курс, а не за цялата програма?

До 12-ти Септември 2023г. ще бъде отворено записването за цялата програма DigitalPRO 5.0, в която се включват всички 25 курса.

След началото на програмата (12-ти Септември), всички курсове ще бъдат отворени за външни участници, които ще трябва да заплатят цена от 300лв за участие във всеки отделен курс.

*Индивидуалните курсове извън програмата на DigitalPRO включват изпит, ако участникът желае да получи Сертификат за допълнителна квалификация от DigitalPRO.

Какво съдържа този курс?

Курсът съдържа обучително съдържание за начинаещи и напреднали, което се провежда само онлайн в платформата на DigitalPRO чрез предварително записани лекции (видео уроци) от лекторите, под формата на презентации и how-to видеа, които показват стъпка по стъпка как се практикува теорията в курса.

Съдържанието на лекциите ще обхване теория, терминология, методология и практически похвати за начинаещи, както и примери и анализи от практиката.

Ще се предаде теория, терминология, методология и практически похвати за напреднали, както и разглеждане на примери от практиката и преподаване на работещи стратегии, тествани от лектора в неговата практика.

Всяка лекция ще бъде разделена на малки видеа по конкретни теми, които ще бъдат подредени в определен ред (playlist), което дава възможност за по-фокусирано предаване на знания от страна на лектора, както и по-лесно консумиране на съдържанието от страна на участника.

Всеки участник ще има достъп до обща Facebook група, в която ще може да задава въпроси по определена тема и да отбележи лектора, към когото се обръща.

Възможността за задаването на въпроси е валидна до края на учебната програма.

Достъп до видеата има всеки, който участва в цялостната програма на DigitalPRO или е закупил съответния единичен курс.

Мога ли да задавам въпроси на лектора?

Да. Всеки участник ще има достъп до обща Facebook група, в която ще може да задава въпроси по определена тема и да отбележи лектора, към когото се обръща.

Възможността за задаването на въпроси е валидна до края на учебната програма.

Също така, към всички 8 основни курса ще се провеждат 4 онлайн уебинара за участниците, където всеки лектор ще има възможност да отговаря на конкретните въпроси по неговите лекции, да разисква теми и да дава обратна връзка.

До кога ще имам достъп до лекциите в курса?

Всеки участник в цялостната програма или в индивидуален курс ще има неограничен достъп до лекциите и ще може да ги гледа неограничен брой пъти в рамките на провеждането на програмата DigitalPRO 5.0.

Достъпът до лекциите ще бъде отворен до 31.10.2023г, като след това достъпът до тях се спира заради предстоящо обновяване на съдържанието в курсовете.

Всеки участник ще има възможност да поднови своето участие в цялостната програма с -50% отстъпка и ще получи достъп до обновените лекции и предстоящи нови курсове.

Христо Петров

Founder & CEO @ Golden Vision

Христо Петров е финансов експерт с 14 годишен опит и 200+ счетоводни клиенти в сферата на онлайн бизнеса. Започва своята кариера в най-голямата маркетинг агенция в света - ACNielsen, но неговият предприемчив дух бързо го насочва към развиване на собствен бизнес и така създава собствена счетоводна къща, наречена Golden Vision.

В момента Христо ръководи екип от 12 души, които специализират в счетоводство за онлайн бизнес и помагат на всеки начинаещ и напреднал търговец да бъде изряден. Дава предложения за законодателни промени и организира протести, когато не се приемат от администрацията.

През годините екипът на Христо се е утвърдил като лидер на професионално мнение, от който се възползват както много онлайн търговци, така и други счетоводители и дори специалисти от НАП, които се консултират с Golden Vision за спецификите на онлайн търговията и модерните платежни системи.

Поради тази причина Христо е основен лектор на почти всички специализирани обучения и конференции за счетоводство на онлайн бизнеси и чест гост в телевизионни бизнес предавания.

Христо е лектор на курса Счетоводство за Онлайн Бизнес.

Оценки на участници

5.0 / 5
(4)
(0)
(0)
(0)
(0)

Отзиви на участници

Гергана Николова

Мисля, че всичко в курса е изключително важно и полезно не само за желаещите да развиват онлайн бизнес.

Даниела Чулова-Маркова

Представянето е прекрасно, съдържанието-изчерпателно, а лекторът на необходимата професионална висота. Поздравления за Христо Петров и неговия професионализъм!

Кремена Георгиева

За мен всяко едно нещо беше полезно, тъй като материята беше далечна за мен.

Перуника Бобева

Препоръката ми е да има още, и още видеа! Това е в рамките на шегата. А сериозно - огромни благодарности на Христо Петров! Лекциите са изключително, изключително полезни. Игледах ги на един дъх по 2 пъти и ще ги гледам отново. Благодаря и за допълнителната помощ, която ни оказва с отговорите си в групата. Да си призная, смятала съм счетоводството за нещо скучно, сухо и безинтересно + трудно и неразбираемо. След лекциите обаче, мнението ми е различно и това се дължи изцяло на умението на Христо Петров да представя тази материя по един разбираем начин - лесно за схващане, концентрирано и интересно. Браво!

Цена: 300 лв.

  • 15 часа продължителност
  • Видео уроци
  • Презентации за сваляне

Стани DigitalPRO!

Стани дигитален маркетинг специалист с помощта на знанията на едни от най-опитните маркетинг професионалисти в България!

ЗАПИШИ СЕ СЕГА

Be Digital. Be PRO!

последвай ни

Свържете се с нас:
0896 235 344