Online Business Accounting

Научи кои са изискванията за осъществяване на легален и изряден онлайн бизнес. Разбери как се управляват фирмени финанси и защо е важно да си напълно информиран относно своите приходи и разходи, така че да печелиш възможно най-много.

Начало26.04.2021
Край31.10.2021

Цели на курса

Ако запишеш този курс, ще научиш:

- Счетоводство за онлайн бизнес от А до Я - на разбираем език за начинаещи;

- Видове фирми, отчети, фактури, ДДС, осигуровки;

- Особености в счетoводоството при работа с Marketplaces, Open Source и SaaS платформи, и рекламни мрежи като Google, Facebook, Instagram, LinkedIn;

- Особености при Dropshipping, регистрация на магазин в НАП, Наредба Н-18, СУПТО, плащане с карта/наложен платеж/пощенски паричен превод и др.

Информация за курса

Курсът е съставен от Видео Уроци

Изпит и Сертификат

*Индивидуалните курсове извън програмата на DigitalPRO включват изпит, ако участникът желае да получи Сертификат за допълнителна квалификация.

*Полагането на изпит е по желание на участника.

Всеки индивидуален курс предоставя обучителен материал, комуникация с лектора и участие в обща Facebook група.

Начало на курса

Участници, закупили курса, ще получат достъп до лекциите на официалната дата за стартиране (26.04.21)!

Неограничен достъп до 01.09.2021г

Всеки участник, закупил индивидуален курс от програмата, разполага с неограничен достъп до лекциите и ще може да ги гледа неограничен брой пъти в РАМКИТЕ на провеждането на
DigitalPRO 3.0.

Лекциите ще са отворени за гледане до 01.09.2021г, като след това достъпът до тях се СПИРА заради предстоящо обновяване на съдържанието в курсовете.

26 АПРИЛ - ПОНЕДЕЛНИК

- Отключване на всички лекции в 12:00ч на обяд

Място: Платформата на DigitalPRO

*тъй като Курс №18 е част от свободноизбираемите курсове в програмата, участниците получават моментален достъп до всички лекции в него, за да могат да ги гледат в удобно за тях време и в удобно за тях темпо

За Начинаещи

За начинаещи маркетолози и търговци, които прохождат в сферата на дигиталния маркетинг и желаят да имат предварителна подготовка преди да стартират свой собствен бизнес.

За Средно напреднали

За средно напреднали маркетолози и търговци, които искат да научат най-важните специфики и тънкости в управленческата част на един дигитален бизнес.

ТЕОРЕТИЧНА ЧАСТ:

- Кои са стъпките, през които трябва да премине всеки, който желае да създаде собствена фирма и как да разпредели своите раходи оптимално?

- Какви са особеностите при различните платформи за създаване на онлайн магазини?

- Кои са изискванията за ДДС регистрация и какво трябва да знаем за проверките от НАП?

- Какви са счетоводните задължения за един бизнес?

ПРАКТИЧЕСКА ЧАСТ:

- Ще знаеш кои са счетоводните задължения за един бизнес и как да процедираш, за да отговаряш на държавните изисквания и едновременно с това да регулираш своите разходи.

- Ще знаеш как да избереш най-правилната и удобна платформа за твоя онлайн магазин.

- Ще знаеш основните правила за търговия в България, както и защо е важно да следиш търговския пазар и да се адаптираш спрямо промените.

- Мога ли да продавам стоки онлайн като физическо лице? От кой момент е необходима фирма?

- Каква фирма е най-подходяща за онлайн бизнес?

- Какви са особеностите при онлайн магазини на платформи като Shopify, WordPress (WooCommerce), PrestaShop, OpenCart, Magento?

- Какви са особеностите при работа със SaaS платформи като Seliton, Shopiko (GombaShop), ShopMania и др.?

- Особености при работа с платените услуги на платформи като Google ads, YouTube, Facebook, Instagram, LinkedIn, MaiChimp;

- Финансиране на стартиране на бизнес - бизнес ангели, кредити, фондове; Какво е факторинг и видове лизинг;

- Регистрация на онлайн магазини в сайта на НАП - кога се прави, какво се попълва и кога се променя подадената информация;

- Кои са най-важните показатели на счетоводните отчети; За кои разходи може да вземаме фактури?

- Кога сме длъжни да издаваме фактури и кога не?

- Кога, къде и какви данъци се плащат? Какви са дължимите осигуровки?

- Кога трябва и кога не трябва да се регистрирате по ДДС?

- Кога е изгодно да не сме по ДДС?

- Изисквания за ДДС регистрация при ползване от чужбина на услуги за VPS, hosting, SSL сертификати, домейни.

- Какви осигуровки се дължат?

- Кога има внос, износ ВОП, ВОД и кои са особеностите при тях?

- Кога стоките минават през митница? Какви мита, данъци и такси се дължат?

- Какви са новите особености при проверки от НАП;

- Най-важното от Наредба Н-18. Каква е най-новата версия на Наредбата и какви промени може да се очакват? Какви са сроковете, в които е необходимо да се съобразите с нея? Какво е СУПТО и за кого се отнася? Можем ли да очакваме скоро електронни касови бележки. Какво е УНП и кога се генерира?

- Какви законови промени може да се очакват в България и на ниво Европейски съюз?
Конкретни примери от практиката;

- Продажба на стоки с наложен платеж и пощенски паричен превод (ППП).

- Кои са особеностите при изискване на касов бон?

- Използване на виртуален POS терминал, PayPal, Revolut, PaySera и др.

- Кои са най-продаваните стоки и услуги по време на криза?

- Кои са най-често срещаните грешки и как да ги избегнете?

- Как да сме легални при дропшипинг/retail arbitrage?

- Как да сте легални при работа с Upwork, Freelancer.com, Fiverr, TopTal, Teachable, Udemy и други?

След завършване студентите ще могат да приложат наученото като:

- Собственик, който знае как да управлява приходите и разходите на своя онлайн магазин по възможно най-оптимален начин;

- Организатор в счетоводни процеси относно онлайн магазини;

- Консултат в сферата на електронната търговия;

Мога ли да се запиша само за този курс, а не за цялата програма?

До 10-ти Септември 2020г. ще бъде отворено записването за цялата програма DigitalPRO 3.0, в която се включват всички 18 курса.

След началото на програмата (11-ти Септември), всички курсове ще бъдат отворени за външни участници, които ще трябва да заплатят цена от 200лв за участие във всеки отделен курс.

*Индивидуалните курсове извън програмата на DigitalPRO включват изпит, ако участникът желае да получи Сертификат за допълнителна квалификация.

Какво съдържа този курс?

Курсът съдържа обучително съдържание за начинаещи и напреднали, което се провежда само онлайн в платформата на DigitalPRO чрез предварително записани лекции (видео уроци) от лекторите, под формата на презентации и how-to видеа, които показват стъпка по стъпка как се практикува теорията в курса.

Съдържанието на лекциите ще обхване теория, терминология, методология и практически похвати за начинаещи, както и примери и анализи от практиката.

Ще се предаде теория, терминология, методология и практически похвати за напреднали, както и разглеждане на примери от практиката и преподаване на работещи стратегии, тествани от лектора в неговата практика.

Всяка лекция ще бъде разделена на малки видеа по конкретни теми, които ще бъдат подредени в определен ред (playlist), което дава възможност за по-фокусирано предаване на знания от страна на лектора, както и по-лесно консумиране на съдържанието от страна на участника.

Всеки участник ще има достъп до обща Facebook група, в която ще може да задава въпроси по определена тема и да отбележи лектора, към когото се обръща.

Възможността за задаването на въпроси е валидна до края на учебната програма.

Достъп до видеата има всеки, който участва в цялостната програма на DigitalPRO или е закупил съответния единичен курс.

Мога ли да задавам въпроси на лектора?

Да. Всеки участник ще има достъп до обща Facebook група, в която ще може да задава въпроси по определена тема и да отбележи лектора, към когото се обръща.

Възможността за задаването на въпроси е валидна до края на учебната програма.

Също така, към всички 8 основни курса ще се провеждат 4 онлайн уебинара за участниците, където всеки лектор ще има възможност да отговаря на конкретните въпроси по неговите лекции, да разисква теми и да дава обратна връзка.

До кога ще имам достъп до лекциите в курса?

Всеки участник в цялостната програма или в индивидуален курс ще има неограничен достъп до лекциите и ще може да ги гледа неограничен брой пъти в рамките на провеждането на програмата DigitalPRO 3.0.

Достъпът до лекциите ще бъде отворен до 01.09.2021г, като след това достъпът до тях се спира заради предстоящо обновяване на съдържанието в курсовете.

Всеки участник ще има възможност да поднови своето участие в цялостната програма с -50% отстъпка и ще получи достъп до обновените лекции и предстоящи нови курсове.

Христо Петров

Founder & CEO @ Golden Vision

Христо Петров е финансов експерт с 14 годишен опит и 200+ счетоводни клиенти в сферата на онлайн бизнеса. Започва своята кариера в най-голямата маркетинг агенция в света - ACNielsen, но неговият предприемчив дух бързо го насочва към развиване на собствен бизнес и така създава собствена счетоводна къща, наречена Golden Vision.

В момента Христо ръководи екип от 12 души, които специализират в счетоводство за онлайн бизнес и помагат на всеки начинаещ и напреднал търговец да бъде изряден. Дава предложения за законодателни промени и организира протести, когато не се приемат от администрацията.

През годините екипът на Христо се е утвърдил като лидер на професионално мнение, от който се възползват както много онлайн търговци, така и други счетоводители и дори специалисти от НАП, които се консултират с Golden Vision за спецификите на онлайн търговията и модерните платежни системи.

Поради тази причина Христо е основен лектор на почти всички специализирани обучения и конференции за счетоводство на онлайн бизнеси и чест гост в телевизионни бизнес предавания.

Христо е лектор на курса Счетоводство за Онлайн Бизнес.

Цена: 200 лв.

  • 15 часа продължителност
  • Видео уроци
  • Презентации за сваляне

Стани DigitalPRO!

Стани дигитален маркетинг специалист с помощта на знанията на едни от най-опитните маркетинг професионалисти в България!

ЗАПИШИ СЕ СЕГА

Be Digital. Be PRO!

последвай ни

Свържете се с нас:
0896 235 344